Hoe een autospeurtocht te organiseren

autospeurtocht rijdoor

Een speurtocht op de weg kan een bijzondere activiteit zijn tijdens je volgende zakenfeest, familiereünie of andere feestelijke bijeenkomst. Want dit is een zeer leuke variant op een conventionele speurtocht.

Wat is een autospeurtocht precies? Welnu, de deelnemende teams rijden in dit geval in auto’s rond. Ze volgen daarbij allerlei aanwijzingen, voltooien taken plus uitdagingen… en proberen als team natuurlijk als eerste de finishlijn te bereiken!

Terwijl de teams in de auto op een veilige manier achter hun veiligheidsgordels de slimme koppen bij elkaar steken, leren ze zo aan al hun speurtocht taken of ‘wegobstakels’ te werken. Om zo niet alleen als groep te slagen, maar ook op de sterke punten van elk teamlid te steunen.

Hoe een autospeurtocht samen te stellen

Elk team heeft zonder twijfel een smartphone nodig. Want om punten te scoren, moet er zonder meer fotografisch bewijs zijn van elke voltooide taak. Er moet hiervoor een lijst met taken opgesteld zijn die veilig en tijdvriendelijk zijn.

Houd al deze uitdagingen leuk, safe en zeker niet (te) gênant. Roep hiervoor een groep van de meest creatieve collega’s, vrienden of familieleden bij elkaar om deze lijst samen te stellen en kijk dan waar de autospeurtocht iedereen naartoe zal brengen.

Print deze lijst ook op papier uit, want dit werkt handiger dan een digitale versie.

Waar een autospeurtocht je naartoe brengt

Een autospeurtocht leidt je veelal langs verschillende bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de buurt. Locaties die daarvoor mogelijk nog onbekend waren. Het kan zo een genoeglijke, ontspannende en leerzame manier zijn om de directe omgeving te ontdekken. Er is tijdens deze autospeurtocht onderweg van alles te beleven en te verkennen.

De bijzondere taken, puzzels of andere uitdagingen

Geef iedere bijzondere taak, puzzel of andere uitdaging een puntenwaarde. Dit kan uit vragen bestaan die beantwoord moeten worden, of bijvoorbeeld het vinden van een geheim symbool. Je kunt daarvoor onder andere een QR-code gebruiken, die je met je smartphone kunt openen.

Bij het scannen van deze QR-code wordt er een webpagina met een omschrijving van de geheime locatie getoond waar je dit symbool kunt vinden.

De foto die het moeilijkst te maken is, kan dan misschien ook de meeste punten waard zijn. Je kunt naar wens ook extra punten voor creativiteit toekennen, of voor een extra bijzondere inspanning.

Er moet bovendien een tijdslimiet zijn waarbinnen de groep terug zou moeten zijn. Dit moet een redelijke tijd zijn, zoals ergens tussen de één en twee uur.

Hoe de resultaten te tonen en belonen

Vergelijk de foto’s als alle deelnemende teams terug zijn. Het is een bijzonder leuk idee om al deze foto’s met een digitale miniprojector op een groot scherm of witte muur te projecteren. Zodat iedereen goed de foto’s kan zien die de andere teams hebben gemaakt. Er zal dan zeker veel gejuich en gejoel zijn, maar op deze wijze alle foto’s bekijken maakt de activiteit alleen maar leuker.

Ken prijzen toe aan het winnende team en overweeg om de bestuurder van de winnende auto bijvoorbeeld een prepaid tankkaart te geven.

De bijzondere en opwindende beleving van een autospeurtocht

Autospeurtochten vormen een bijzondere en opwindende manier om zowel de hersenen als het avontuurlijke gevoel te stimuleren. Een autospeurtocht is dan ook een ideale mix van vermaak, cultuur en de ontdekking van bijzondere locaties in Nederland. Het is bovendien geschikt voor alle leeftijden.

Dus waarom zou je ook niet een autospeurtocht opnemen bij jouw volgende feestelijke bijeenkomst? Want dit zorgt ongetwijfeld voor een gezellige dag uit met collega’s, familie of vrienden! Dat is wat iedereen graag op zo’n dag wenst, of niet soms?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *