Adobe lijkt in eerste instantie misschien ingewikkeld, maar dat is het niet omdat bijvoorbeeld Adobe Photoshop aanpasbaar is. De interface ziet er ingewikkeld uit met overal tabbladen, vensters en opties.

Hieronder vind je een paar Adobe tips om je meer op je gemak te laten voelen in de legendarische Adobe Photoshop-software. En mocht je er toch niet zelf of met hulp van internet uitkomen, is het altijd handig een Adobe training te gaan volgen.

1 – PAS PHOTOSHOP AAN

De eerste dag in Photoshop zal je vast en zeker onthouden. Overal zie je vensters, instellingen en knoppen. Je hebt vast geen idee wat je moet doen of waar je moet beginnen.

Vooral voor degene die nog nooit een fotobewerkingssoftware heeft geopend, laat staan ​​grafische software. Je bent helemaal verdwaald!

Ons eerste advies is om de verschillende interfaces die Photoshop biedt rustig te ontdekken. Ten tweede, gedurende een paar uur, dagen, weken of zelfs maanden: deze tijd gebruiken om je interface te personaliseren.

Je kunt namelijk je eigen interface maken zoals die voor jou het beste werkt.

2 – DE VEREENVOUDIGDE WERKBALK

Ten tweede, laten we eens kijken naar de beroemde werkbalk. Op de eerste dag van Photoshop begrijp je er waarschijnlijk niets van.

We kunnen zeker wel stellen dat deze werkbalk behoorlijk vol is. Er zijn allerlei tools voor verschillende acties en soms is het verschil tussen de bepaalde opties minimaal.

In een tool zijn er bijvoorbeeld ook nog subtools te vinden. Onze tweede tip is daarom om alle tools te verwijderen die je niet nodig hebt. Er zijn veel tools die niet helpen als je nieuw bent bij Adobe Photoshop, of die je na verloop van tijd niet gebruikt in je fotoverwerkingsproces.

Wijzig hiervoor eenvoudig de werkbalk en verberg de tools die je niet gebruikt. Dit bestaat uit het verplaatsen van de tools naar de aanvullende tools.

We kunnen ze altijd later nog gaan zoeken als we daar behoefte aan hebben. Dus na verloop van tijd zal je werkbalk steeds completer worden.

Alles op zijn tijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.