Medik8: bijzonder bedrijf in de huidverbetering

huidverbetering

Apothekerszoon Elliot Isaacs raakte door het beroep van zijn vader al jong geïnteresseerd in de combinatie van chemie, natuur en huidverbetering. Door deze fascinatie ontwikkelde hij al in zijn studietijd de eerste producten voor huidverbetering. 

Isaacs koppelt vanaf de start fair trade-filosofieën en puurnatuur-principes aan zijn biochemische kennis. Het uitgangspunt van Medik8 is van meet af aan de afkorting CSA. Dit staat voor de vitamines C en A, aangevuld met de letter S van Sunprotectionfactor. 

huidverbetering

Al 15 jaar succesvol in de huidverzorging door af te wijken van de concurrentie

Het uitgekiend combineren van de CSA-letters leidt tot een wetenschappelijk bewezen substantiële vermindering van het ouder worden van de huid. Ook schenkt Medik8 veel aandacht aan ‘beleving’; de ontwikkelaars streven naar een bijzondere ervaring voor de gebruiker ten aanzien van textuur, intrekduur, geur, duurzaamheid en verpakking.

Sinds 2006 raakten de producten en visie van Medik8 zeer in trek. Dit leidde tot een bedrijf met inmiddels honderd medewerkers en een prachtig hoofdkantoor met een groot cosmetisch laboratorium.  De laatste jaren werd Medik8 vooral bekend door haar topproducten r-Retinoate, C-Tetra serum en Hydr8 B5. 

Medik8 biedt dé oplossing tegen roodheid

Een ander bekend CSA-product van Medik8 is het Calmwise Serum tegen roodheid. De roodgevoelige huid is veel mensen een doorn in het oog. We hebben het hier over blozen, overgevoeligheid en een onregelmatige huidstructuur, ofwel zaken die niet volledig door make-up kunnen worden verhuld. 

De basis van het succes van dit middel zit hem in het kalmeren van de onderliggende oorzaak van roodheid. Hierdoor is er minder behoefte aan maskerende make-up. Ook biedt het meer kansen aan een zelfverzekerde en gezonde huid. Daarnaast wordt de levensduur van de huidcellen verlengd en werkt het irritatieverminderend en zwellings- en ontstekingsremmend. 

Photo by Adrian Motroc on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.